joi, 18 decembrie 2014

Moderatia, cheia unei alimentatii sanatoase


Oamenii de multe ori cred ca a manca sanatos este o chestiune de viata si de moarte, ceva de genul totul sau nimic. In realitate insa, baza oricarei diete sanatoase este moderatia. Dar ce este moderatia? In esenta, aceasta presupune a manca numai cantitatea de alimente de care organismul tau are nevoie. La sfarsitul unei mese ar trebui sa te simti multumit, dar nu plin.

Moderatia presupune, de asemenea, un echilibru. In ciuda a ceea unii considera a fi moft in anumite diete, adevarul este ca avem cu totii nevoie de un echilibru de carbohidrati, proteine, grasimi, fibre, vitamine si minerale pentru a sustine un corp sanatos.

Scopul unei diete sanatoase este dezvoltarea unor obiceiuri culinare care sa te mentina in viata nu doar cateva saptamani sau luni sau pana cand ai ajus la greutatea ideala. Pentru majoritatea dintre noi acest lucru inseamna a manca mai putin decat in momentul de fata. 

Mai exact, a manca mult mai putin din chestiile nesanatoase, ca zahar rafinat, grasimi saturate, inlocuindu-le cu alimente benefice precum fructele si legumele proaspete, fara a elimina alimentele pe care le iubesti. Consumul de slanina pentru micul dejun o data pe saptamana, de exemplu, ar putea fi considerat moderat, daca este urmat de un pranz sanatos si o cina la fel, nu de o cutie de gogosi si pizza cu carnati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu