miercuri, 7 ianuarie 2015

Brosa si epocile ei de celebritate

Una dintre bijuteriile cele mai apreciate in lume este brosa. Usor de manevrat, cu forme foarte diferite si realizata din materiale extrem de diverse, de la cele din metal la cele din textile, brosa este bijuteria care iese cel mai usor in evidenta. Si asta pentru ca este intotdeauna prinsa la loc de cinste: in dreptul inimii, pe umar sau la rever. Deci in partea superioara a bustului.

Acest loc are nenumarate semnificatii deoarece este zona cea mai apropiata de inima, iar incarcatura ei energetica se transfera si acestei mici bijuterii. Fie ca este o floare, reprezentarea unui animal sau a unei insecte ori a unei pasari, o frunza, o casa, o figura umana sau o forma abstracta, brosa a fost o modalitate de a oferi purtatorului ocazia de a se impodobi intr-un mod discret, dar foarte elegant.

Brosa este astfel unul dintre atributele elegantei. Doar aceasta podoaba prinsa de vestimentatie si deja se schimba tot aspectul.

Ca si celelalte bijuterii, ea a cunoscut si perioade de glorie. In antichitate, brosele aveau un rol mai mult practic. Tineau laolata vesmintele pe care le purtau romanii de exemplu, locul ei fiind pe umar. Si nu ales intamplator, pentru ca asezata acolo lasa libertate miscarilor purtatorului. Apoi, brosa si-a schimbat pozitia, spre partea centrala, la baza gatului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu