duminică, 1 februarie 2015

Cateva lucruri de stiut despre traiul la tara

Cine are in minte sa lase viata de oras si sa se mute la tara ar trebui sa stie dinainte cateva lucruri cu care sa se familiarizeze din timp, mai ales daca nu le-a experimentat niciodata. Suntem de comun acord in ce priveste diferentele dintre traiul tihnit si sanatos de la tara, fata de stresul, poluarea, zgomotul si murdaria de la oras. Ne oprim doar la acele aspecte sesizate de unii sau altii mai curajosi care au lasat in urma trotuarele pentru a merge prin noroiul ulitelor.

Si unul dintre ele este asigurarea apei pentru spalat si treburile gospodaresti. Se stie ca multe sate nu au apa la robinet. Despre acest caz vorbim. Asadar, cateva galeti sunt indispensabile in gospodarie. Unele pentru a cara apa de la cea mai apropiata fantana, iar altele pentru a face o provizie de cateva zile. Aceasta carauserie poate fi considerata un dezavantaj major.

Dar ce poti spune despre faptul ca nu platesti nici un ban pentru apa. Se merita efortul? Un alt aspect este munca pe care o depui zi de zi in casa sau in jurul ei. Pentru ca oamenii nascuti si care traiesc acolo spun ca intotdeauna se gaseste ceva de facut.

Chiar si cand stai.
Fie ca dai cu sapa in gradina si plantezi legume sau flori, fie ca smulgi apoi buruienile, fie ca revii in casa sa faci focul la plita pentru a pregati bucatele, fie ca tai lemne si apoi le aranjezi in stiva, mereu poti gasi ceva sa faci.

Si acest lucru se dovedeste a fi o munca, de cele mai multe ori obositoare, dar plina de satisfactii ca de pe urma ei se vede ceva. Este o munca care, asa cum am auzit, te poate face chiar fericit. Iar munca asta e atat cat poate duce trupul pentru ca, fiind sezoniera, depinde de anotimpuri si mofturile vremii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu